Vissza

Ha vissza szeretnél menni egyszerűen a főoldalra, erre a logóra kattintva megteheted.
Partner szeretnél lenni? KLIKK IDE!

Facebook

Ha tetszik:

A legjobbak:

Partnerek és Források

Partnerek





Források







Statisztika



Érdekesség: Sosem látott fotók a Titanic után

2011.10.26. 00:11 Frust
Címkék: érdekesség

 

Eddig nem látott, a Titanic katasztrófájának színhelyén készült korabeli fotókról számolt be több online lap egy aukciósház tételére hivatkozva.

Ahogy közeledik a Titanic tragédiájának százéves évfordulója, a külföldi aukciósházakkínálatában egyre több, a katasztrófához köthető emléktárgy és dokumentum bukkan fel az eladásra kínált tételek között. A petapixel.com beszámolója szerint október 21-én egy korabeli fotósorozat került kalapács alá a Philip Weiss Aukciósház árverésén.

Fotó: petapixel.com

 

A mára igencsak megsárgult képeket John és Nelle Snyder készítette a túlélőket mentő Carpathia hajó fedélzetén - írta a The New York Times online változata. A fiatal pár a nászútját töltötte a Titanicon. Szerencséjük volt, az első mentőcsónakba kerültek és épségben partot értek. Az árverésre kínált képeken az óceán, a távoli jéghegyek, valamint a katasztrófa színhelyén tartózkodó mentőcsónakok láthatók.

Fotó: petapixel.com

 

2012. április 14-én éjjel lesz száz éve, hogy fedélzetén több mint 2200 utassal jéghegynek ütközött a Titanic. A White Star Line társaság nagy csinnadrattával útnak indított óceánjárójának ez volt az első útja, ám nem jutott el New Yorkig: négy nappal a southamptoni indulás után már az Atlanti-óceán fenekén pihent.

Az utasok egyharmada - több mint 700 ember - menekült meg, noha a mentőcsónakokban több mint 1100 utasnak jutott volna hely. Az ütközés olyan súlyos károkat okozott a hajótestben, hogy két és fél órával a jégheggyel való ütközés után - április 15-én, hajnali fél háromkor - elsüllyedt. A több darabra tört roncsot 1985-ben Robert Ballard oceanográfus találta meg 4000 méter mélyen az Atlanti-óceánban, Új-Fundland partjaitól körülbelül 700 kilométerre.

 

FORRÁS: HVG.HU


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://klon2.blog.hu/api/trackback/id/tr53330293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása